spilleplan
Svendsruds fjerde trekkspillkonsert i Oslo Konserthus
Ny trekkspillkonsert i Oslo Konserthus med Pietro Frosini som rød tråd.

Det blir svensk og norsk i Oslo Konserthus den 27.november. To trekkspillere, og en stjernegitarist med band, byr på trekkspillklassikere a la Pietro Frosini. Det blir en trekkspillkonsert med populærklassisk profil.

Håvard Svendsrud er hovedartist og kunstnerisk ansvarlig for sin fjerde trekkspillkonsert i Oslo Konserthus lille sal. Denne gangen deler han podiet med den svenske trekkspilleren Daniel Andersson, og den nordnorske gitaristen Tore - Morten Andreassen Figenschow.

Fra Hedemora/Moskva. Daniel Andersson er prisbelønnet artist som de siste årene har studert trekkspill i Frankrike. Fra høsten 2010 studerer han videre i Russland hos Friedrich Lips. Daniel Andersson har både klassisk musikk og kjente trekkspillperler på repertoaret. I konserthuset spiller han blant annet musikk av Vivaldi og russiske folketoner.

Fra Tromsø. Stjernegitarist Tore - Morten Andreassen Figenschow er til daglig førsteamanuensis i elgitar ved Universitetet i Tromsø. Han arbeider inne flere sjangrer, og har blant annet markert seg som gitarist i ekte Robert Normann-stil. Andreassen Figenschow kommer til Oslo Konserthus sammen med band, og publikum får høre den plateaktuelle gitaristen fremføre blant annet Frosinis komposisjoner Jolly Caballero og Love Smiles.

Fra Modum. Håvard Svendsrud er frilansmusiker og har årlig et stort antall varierte arbeidsoppgaver med sitt trekkspill. Tidligere i år har han vært musiker ved Agder Teater, turnert med klassisk konserter i Norge og Sverige, og virket som kirkemusiker på trekkspill. Den 27. november er han hovedartist og kunstnerisk ansvarlig for sin fjerde konsert i Oslo Konserthus der han blant annet kommer til å spille Italiensk fantasi av Pietro Frosini.

Fra programmet:
Vivaldi, Rossini og Frosini m.fl.


Sted: Oslo Konserthus, Lille sal
Tid: Lørdag 27.november kl. 15:00
Billettpris: 250,- (Inkl. billettavgift). Barn gratis!
Arr.: Norilds Musikk
Konserten er sponset av Modum Sparebank1

Forhåndssalg hos Oslo Konserthus tlf. 23 11 31 11. Online bestilling: www.oslokonserthus.no